cultural centre

site:  sevarè (mali)

client: n:ea

team: paolo cascone (architect) with fabrizio carola (architect), stephane tapsoba, helena agurruca

 

design concept: the project is the result of the collaboration between the aga-khan awarded architect fabrizio carola and paolo cascone in order to design a new cultural centre in sevaré. therefore the structure design process aims to develop an innovative approach to build dome morphologies. the cluster of diversified domes is generated through a parametric process considering functional and spatial needs achieving environmental performances. such project investigates on possible innovations of vernacular architecture integrating advanced technologies with traditional construction systems and local materials.

 

      

 

design driver: thermal comfort, rainwater collection - structural system: dome - material system: adobe bricks

 

      



contact

media

legal notices